S vděčností vzpomínáme...

06.05.2021 19:33

     

Není mnoho lidí, kteří se byli schopni během svého života tak výrazně zapsat svými činy, svou prací a svou neutuchající aktivitou na poli kultury do života obce Baška, ale i celého regionu.

    Mezi takové bezesporu patřil p. František Vaníček, čestný občan obce Baška a zároveň čestný člen našeho Lašského smíšeného pěveckého sboru. Člověk s neměnnými názory, člověk čistého srdce, člověk neskutečně zapálený do kulturního dění nejen v naší obci. Člověk poctivý a pracovitý. Takto by se dala stručně charakterizovat osobnost pana Františka Vaníčka.

   Za všechny zpěváky našeho pěveckého sboru mi nezbývá, než za vše poděkovat. Poděkovat za to, že jste byl, poděkovat za vše, co jste vykonal nejen pro kulturu v Bašce, poděkovat za Vaše neměnné názory, poděkovat za Vaší mnohdy nezištnou pomoc při pořádání kulturních akcí. Poděkovat za Vás, jako člověka čistého, skromného, nekonfliktního, pracovitého a předávajícího své bohaté životní zkušenosti všem, kteří o to projevili skutečný zájem.

    Nejen pro mě, ale i pro všechny zpěváky a dovolím si napsat, že i pro velkou většinu našich spoluobčanů, zůstanete navždy v našich vzpomínkách a srdcích.

                                                                            Michal Válek, starosta LSPS Baška